Nekretnine Magazin

Trendovi za uređenje doma za 2022. godinu

Oplemenjivanje životnog prostora novim idejama može umnogome doprineti ispunjenijem osećaju, a takođe značajno izmeniti mesto u kome provodite najviše vremena. Da biste ga učinili što prijatnijim i modernijim probajte da primenite neke od naših saveta. Predstavljamo vam nove trendove za uređenje enterijera.

OSVETLJEN PROSTOR

Skoro svake godine stručnjaci za enterijer naglašavaju značaj prirodne svetlosti. Što je više imate, to će prostor izgledati veće, otvorenije i harmoničnije. Treba napomenuti da postoje 3 vrste osvetljenja: opšte, radno i dekorativno. Probajte da osvetljenje ukombinujete sa pozadinom i stvorite efekat većeg prostora. U tome vam mogu pomoći i ogledala, kao i materijali u svetlim bojama.

POPULARNE BOJE

Ove sezone su sledeće boje u trendu: braon, tamno siva, plava, smaragdna, žuta, fuksija, grimizna. Da biste svom domu obezbedili elegantnost ne morate sve zidove bojiti u neku od ovih boja, već ih ukombinujte sa belom, tako da se njihova osobnost još više istakne. Takođe, određene nijanse roze i plave mogu biti prilično zanimljive. Ako su vam, pak monotoni beli zidovi, možete se odlučiti za neku od sledećih nijansi te boje: slonovača, arktički sneg, toplo mleko, jasmin.

MINIMALNA DEKORACIJA

Nikome nije prijatno da boravi u prostoru prepunom stvari, zar ne? Minimalizam kada je u pitanju dekoracija će vam pružiti osećaj slobode, a i praktično je za održavanje. Odaberite nekoliko detalja, ali neka oni budu sa ukusom i neka predstavljaju vas. Ako vam se dom čini dosadnim oplemenite ga nekom biljkom. Sada je multifunkcionalnost nameštaja u modi, tako da možete pronaći mnoge komade sa dodatnim, skrivenim prostorom u kojima možete skladištiti svoje stvari.

CENTAR ZBIVANJA – DNEVNA SOBA

U dnevnoj sobi provodimo najviše vremena, te je važno da ona bude funkcionalna i lepo dekorisana. Ove godine posebno su u modi tamne nijanse nameštaja i dekoracije, koje se mogu odlično ukomponovati sa gore pomenutim nijansama boja zidova. Stručnjaci obraćaju pažnju na podelu sobe po zonama, lakonski dizajn i jasne i stroge linije, koje će definisati dnevni boravak.

EKOLOGIJA

Očuvanje životne sredine sve je bitnije u savremenom društvu, a tih koncepata bi trebalo da se držimo i u svom domu. Oplemenite prostor prirodnim, obnovljivim materijalima kao što su: zavese od bambusa, nameštaj od ratana, posuđe od prirodnog drveta. Biljke su odlično rešenje da upotpunite kako unutrašnji, tako i spoljašnji prostor (terase, balkoni, dvorišta). Pored dizajna, ne treba zaboraviti ni na energetski efikasno osvetljenje, koje brine o životnoj sredini i štedi vam novac. Nećete pogrešiti ni ako se odlučite za pojedine nijanse zelene boje.

Ova godina je u znaku prirodnih boja i materijala, a minimalizam i umerenost pružaju osećaj slobode i bega od stresa sa kojim se svakodnevno suočavamo. Vaš dom treba da bude vaša oaza mira, stoga ga načinite po svojoj volji, a uspeli ste onog trenutka kada se u njemu osećate ispunjeno.

Izvor: Halo oglasi

Call Now Button