Nekretnine Magazin

Terasa – Kutak za odmor

Sa prolećnim uređenjem stana nikako ne treba zaboraviti i na sređivanje i opremanje terase. Ovaj deo stana sa prvim sunčanim danima, pa sve do kraja septembra predstavlja mesto za relaksaciju posle posla i uživanje sa prijateljima. Svi oni čija terasa obuhvata nešto veću kvadraturu mogu sebi da priušte čitavu malu oazu mira, opremajući je po svom ukusu i želji.

Kod uređenja terase prvenstveno treba voditi računa o pločicama, jer se pločice za eksterijer veoma razlikuju od onih koje su namenjene za kupatilo, kuhinju ili bilo koju drugu prostoriju enterijera. Pošto se nalaze u spoljašnjoj sredini, izloženje raznim atmosferskim uticajima, pločice moraju posedovati veliku čvrstinu, biti otporne na habanje, sa velikim koefcijentom trenja, ali ono što je veoma važno stepen upijanja vode ne sme biti veći od 3 odsto. Ovo je posebno važno, jer ukoliko pločice apsorbuju dosta vode, pri niskim temperaturama sklone su pucanju, pa vam to može biti veliki trošak.

Na koji način ćete urediti svoj kutak za odmor i uživanje na vazduhu, zavisi pre svega od veličine terase. Tako je možete opremiti zanimljivim stolicama, ali i foteljama od pruća, mini sofama ili čak ležaljkama na ljuljanje. Ukoliko nemate dovoljno prostora možete kupiti zanimljive stolice na rasklapanje. Vodite računa da materijali budu otporni na kišu, kako vam letnji pljusak ne bi upropastio i uništio nameštaj. Sto je svakako nezaobilazan deo nameštaja za terase, pa se pri kupovini možete poigrati sa bojama, materijalima, kako biste odabrali pravi, a ukoliko vam prostor ne dozvoljava postavite jedan mini sto na rasklapanje uza zid i dobićete odlično i praktično rešenje.

Da biste postigli pravi osećaj uživanja u svom domu u ugao možete staviti i neku mini fontanu, čiji će žubor vode doprineti osećaju spokoja i odmora. Kako bi i večernji sati bili pravo uživanje, predlažemo vam da ugradite rasvetu u ćoškovima terase ili postavite neku zanimljivu lampu. Na tržištu se može pronaći veliki broj sijalica koje odbijaju insekte i komarce, pa će na taj način vaš odmor biti potpun.

Ono što svakako ovog proleća ne smete izostaviti u opremanju terase jeste cveće. Predlažemo vam da ukoliko posedujete terasu na sunčanoj strani posadite petuniju, muškatlu, prkos ili niske dalije, dok na terasama u hladovini najbolje uspeva lepi jova, ali i noćna frajla.

Izvor: Halo oglasi

Call Now Button