Nekretnine Magazin

Opremite sobu za svog mališana

Ukoliko ste rešili da uredite sobu za svog mališana, potrudite se da u njoj dominiraju vesele boje i da u prostoriju unesete puno detalja. Međutim, morate imati na umu da je ovo zahtevan posao, kao i da je potrebno posebno voditi računa o izboru komada nameštaja i pratećih detalja.

Sigurno je da ne želite da soba vašeg mezimca izgleda previše šareno i neudobno, ali ni previše jednostavno kao da se niste potrudili. Zato je savet da kombinujete jednostavne i šarene detalje i nameštaj.

Za početak, šarene tapete su uvek dobrodošle, a u zavisnosti da li je soba za dečaka ili devojčicu, kao i kakvo je interesovanje deteta, možete birati one s motivima crtanih junaka. Na plafon možete da zalepite zvezde, mesec ili neke druge oblike koji, na primer, svetle u mraku.

Ako je zid jednobojan, to vam ostavlja prostor da odaberete zanimljiv šareni tepih. U tom slučaju, ne bi bilo preterano ni ukoliko stavite na zidove različite police na koje dete, zavisno od uzrasta, može da odlaže igračke, knjige, slikovnice.

Nameštaj bi trebalo da na prvom mestu bude funkcionalan. Ako imate dvoje dece, rešenje je krevet na sprat s fiokama. A ako su deca mala, većina roditelja se odlučuje da na krevet ili fotelju stavi presvlake od materijala koji ne propuštaju tečnost, lako se peru, a ni fleke nije teško ukloniti.

Deca vole jastučiće različitih oblika i veličina, pa bi bilo dobro da ih u sobi ima. Oni mogu biti jednobojni ili šareni, u zavisnosti od ostatka nameštaja.

Izvor: Halo oglasi
Call Now Button