Nekretnine Magazin

Sada je idealno vreme za sređivanje dečije sobe

Iako je ove godine leto duboko zagazilo u septembar, početak oktobra i dalje je dobro vreme da pripremite sobu za vašeg mališana, ako to već niste uradili do sada. Uredna soba, prvi je preduslov i za učenje, kvalitetno provedeno vreme u igri ili ostalim aktivnostima – jer prostor još kako utiče na razvoj vašeg deteta.

Iskoristite poslednje tople dane i osvežite sobu novom bojom. Naš savet je da dečju sobu okrečite u neku od živih boja, a najoptimalnije je da kombinujete dve boje. Nemojte preterati i ušareniti sobu – jer takav prizor nije prijatan za oko, pa samim tim umara umesto da odmara. Možete, recimo, kombinovati žutu i tamno zelenu ili žutu i roze, plavu i belu…

Zatim se pozabavite nameštajem. Moguće je da je vaš mališan uneo u sobu mnogo toga što bi trebalo izbaciti, ali još nije kasno da izbscite višak.

Primera radi, u dečjoj sobi je dovoljno da ostane radni sto, polica za knjige, krevet i orman.Radni sto ne bi trebalo da bude preopterećen, kad već na njega treba da stane monitor, tastatura, miš i lampa. Proverite da li imate dovoljno polica za knjige i da li imate mesta u sobi da eventualno ubacite još koju. To je pod pretpostavkom da imate školarca u kući.

Ukoliko je vaše dete još malo i nije krenulo u školu, valjalo bi da ima niže postavljene, police za igračke, korpu, ili veliku „kutiju“ od drveta u koju može da odlaže igračke.

Police za knjige koštaju od 2.000 do oko 18.000 dinara, zavisno od materijala i vaših potreba. Primera radi, ukoliko hoćete da ubacite tepih u dečju sobu, možete da prođete i sa 1.500 dinara, ukoliko ne tražite poseban kvalitet, već dezen za sezonu. Za samo krečenje, možete proći i sa troškom od oko 50 evra. Računajte i plus ili minus 10-20 evra, zavisno od boje koju ćete koristiti, kvadrature i od toga da li ćete krečiti sami ili angažovati majstora.  

To su naši predlozi, a na vama je da prostor prilagodite na najbolji način vašem mališanu.

Izvor: Halo oglasi

Call Now Button