Nekretnine Magazin

Boje za vitalnost i raspoloženje

Feng šui vodič za boje. 14 boja koje će mali prostor učiniti većim. 10 korisnih saveta za izbor boja u enterijeru. Koje boje vole mladi, a koje stari. Boja 2017. godine. I još mnogo toga!

 

Kad žele da poprave raspoloženje, neki ljudi odu na džinovsku porciju sladoleda. Na žalost, dejstvo je kratkotrajno, ali zato postoji mnogo bolji način da postignete trajno dobar osećaj – to su boje u vašoj okolini. Boje su svuda oko nas i bili mi svesni toga ili ne, imaju suptilan, ali važan uticaj na naše raspoloženje i misli, čak i na fizički osećaj. Ako ste u prostoriji crvenih zidova osetili neobičnu toplotu, znate o čemu govorimo. Tanane puteve boja do naše duše izučava psihologija boja, čija saznanja moderni dizajn obilato koristi. Taj moćan alat za izazivanje emocija može biti i u vašim rukama.

 

Boja je jednostavno svetlost različitih talasnih dužina, koje se različito prelamaju na mrežnjači oka. Svaka boja ima i svoju posebnu energiju. Šta bolje dokazuje moć boja od hromoterapije, lečenja bojama, poznate još od drevnog Egipta, Kine i Indije.

 

Iako većina nas ne može provesti mnogo vremena razmišljajući, primera radi, o boji sobe, ne zaboravite da ona deluje na nas svaki dan. To je razlog zašto je toliko važno da boje za svoj životni prostor odaberete mudro. Boja može potpuno izmeniti iskustvo i doživljaj prostora. Ona ima moć da promeni oblik i veličinu sobe ili nameštaja. Tim čarobnim štapićem, prostor može, po vašoj želji, postati smiren ili dinamičan, razdragan ili romantičan, veseo ili kontemplativan, skučena soba veća, prevelika intimnija. Moć boja je neograničena.

Izvor | KućaStil

Call Now Button