Nekretnine Magazin

Dom ispunjen vedrim bojama

Dizajnerski studio „Polygon“ kreirao je stan namenjen mladom bračnom paru sa decom i ispunio ga bojama kako bi stvorio vedar ambijent u kojem će odrastati

Dizajneri su upotrebili je različite boje i teksture da bi naglasili zone različitih funkcija u stanu sa dosta otvorenog prostora. Na taj način je vizuelno izdvojena dnevna soba od zone namenjene za trpezariju i kuhinju, dok je detaljima u žutoj boji poput lampe, jastučića i stolica, kreirana celina.

 

U spavaćoj sobi korišćene su „lebdeće police“ koje obezbeđuju više slobodnog prostora na podu, pa soba deluje prostranije. Na policama do kreveta, umesto umetničkih dela izložene su knjige, kao zanimljiva alternativa sa ništa manjim efektom.

 

Zavese i posteljina u potpunosti su upareni, a nijanse roze i zelene mogu se naći i na drugim elementima, poput lustera i zida.

Sledećoj prostoriji dodeljene su dve funkcije, a zone su delimično razdvojene otvorenim policama. Jedan deo prostorije pretvoren je u radnu sobu, dok je drugi namenjen za decu. Kada je potrebno, ove zone se mogu odvojiti i zavesom.

 

Čak je i mali prostor zatvorene terase koja povezuje dve sobe maksimalno iskorišćen. Prostorija je pretvorena u organizovan kutak za rad ili kreativne „uradi sam“ projekte.

 

 

Kupatilo i toalet su podeljeni u dve male, ali dobro organizovane prostorije.

 

IZVOR / KućaStil

Call Now Button