Nekretnine Magazin

Kuhinjske pločice – lepe i korisne

Odlučiti se za kuhinjske pločice i izabrati prave nije nimalo lak posao. Nove kuhinjske pločice mogu istovremeno doprineti dobrom izgledu vaše kuhinje, ali istovremeno i biti korisne, budući da je pločice lako održavati.Prilikom odabira, važno je u kojoj boji ste zamislili da kuhinja bude, odnosno kakvu već imate, i kakav je stil, jer pločice najviše doprinose ukupnom utisku.

Ako imate drvenu kuhinju, onda je savet za vas da odaberete pločice sa oborenim ivicama, dok modernim kuhinjama više leže pločice sa lasersko sečenim ivicama, koje možete postavljati i bez fuga.

Kad postavljate pločice, razmislite i o rasporedu i slaganju, jer bi bilo dobro da se na kraju na najupadljivijim mestima vide cele pločice, a ne mali delovi.

U nekim kuhinjama možete videti i pločice – mozaike. To je dobro rešenje za oblaganje radne ploče ili kuhinjskog šanka, dok su, primera radi u trendu i pločice sa teksturom drveta.

Koji god da je vaš izbor, vodite računa o tome da se kuhinjske pločice menjaju vrlo retko i da njihova kvadratura uglavnom nije velika, zato je nekad bolje investirati u kvalitetnije pločice. Kod nas na tržištu, one mogu da se nađu već po ceni od 500 dinara za najjeftinije domaće do oko 10.000 dinara za kvadrat stranih. U to treba uračunati i troškove lepka i fuga, kao i postavljanja, gde dobri majstori uzimaju od 10 evra po kvadratu, za jednostavne postavke.

Izvor: Halo oglasi
Call Now Button