Nekretnine Magazin

Ovako izgleda penthaus Donalda Trampa vredan 100 miliona dolara

Smeštena na Petoj aveniji u Njujorku, na samo par blokova od Central parka, uzdiže se čuvena Trampova kula koju je novi američki predsednik izgradio 1983. godine. U njoj su smeštene ne samo Trampove poslovne prostorije, već i raskošan penthaus koji je odabrao za svoj primarni dom. Prostire se na tri poslednja sprata kule i procenjuje se da vredi vrtoglavih 100 miliona dolara.

 

Dizajniran je da podseća na Versajsku palatu, pa ne čudi što impresionira već od ulaznih vrata, optočenih zlatom i dijamantima. Ekcentrična scena dočekuje vas u dnevnoj sobi u kojoj vlada savršena simetrija –mermerni zidovi, zasenjujući ornamenti u boji zlata, luksuzan nameštaj u stilu Luj XIV, kristalni lusteri, korintski stubovi.

 

 

Klasična umetnička dela krase prostoriju: bronzana statua Erosa i Psihe na stolu i reprodukcija barokne freske Aurora iznad belog mermernog kamina. Na njemu se nalaze i grčke vazne, opet, u savršenoj simetriji.

 

Dominantnu zlatno-bež paletu prekine po neka velika tropska biljka.

 

 

Veliki prozori nude spektakularan pogled sa 66-og sprata kule ka Central parku i susednom Nju Džersiju.

 

Trpezarija Trampovih je poput ostatka stana opremljena nameštajem Luj XIV i pozlaćenim predmetima poput poslužavnika, čaša i šolja postavljenih na staklenom trpezarijskom stolu.

 

 

Radna soba Melanije Tramp opremljena je luksuznim nameštajem, a ništa manje impresivan nije ni pogled koji se pruža iz prostorije. Iznad sofe nalazi se reprodukcija Renoarove slike „Loža“. Melanija od 2010. godine dizajnira nakit za kompaniju „QVC“, a njene kolekcije nose potpis „M“.

 

 

Raskošan enterijer Trampovog penthausa je kreirao renomirani dizajner Angelo Donghia, koji je tokom 70-ih i 80-ih dizajnirao za Ralfa Lorena, Lajzu Mineli, Dajanu Ros i druge poznate ličnosti. Enterijerista je preminuo 1985. godine, a posthumno je uvršten u hol slavnih dizajnera enterijera.

 

 

Zanimljivo je da je Trampova kula poslužila kao fiktivno središte kompanije Brusa Vejna u filmu „Uspon Mračnog viteza“.

 

Izvor KućaStil

Call Now Button