Nekretnine Magazin

12 neodoljivih zajedničkih dečijih soba

Mnogi roditelji susretnu se u nekom trenutku sa zahtevnim zadatkom organizovanja i dekorisanja zajedničke spavaće sobe za dvoje ili više dece. Često je teško izaći na kraj sa višestrukim zahtevima i potrebama, što zbog različitih uzrasta, polova, neretko i interesovanja, pa vam iz tog razloga predlažemo dvanaest fantastičnih ideja kako da kreirate dečiju sobu koju bi svako dete poželelo.

 

Bezbrižan san u „kućici na drvetu“

 

Dizajneri su mudro iskoristili ovaj objekat za igru koji deca prosto obožavaju, i osmislili neodoljiv krevet na sprat, skrovište za miran san, ali i dom za omiljene igračke.

 

Kreativan prostor za dva mališana

 

Svetla i neutralna paleta odabrana je za sobu koja pripada deci različitih polova – petogodišnjoj devojčici i trogodišnjem dečaku. Iako nisu korišćene jarke boje, soba svakako poseduje karakter. Unikatan drveni krevet na sprat najupečatljiviji je element prostorije, a poseban šarm i živost joj pružaju neobični jastuci, korpa za igračke, konjić na ljuljanje i ukrasi u obliku trouglova na zidu.

 

Urbanology Designs

Soba za male mornare

 

Uvek popularna mornarska tema savršena je za decu različitog uzrasta, a dopada se jednako i dečacima i devojčicama.

 

Kao u stripu

 

Svaki detalj ove zadivljujuće prostorije – od murala na zidovima i plafonu, futurističkih kreveta i osvetljenih postera, uveriće vas da se nalazite u nekom drugom, nestvarnom svetu, kreiranom samo za male superheroje.

 

Louise Stapleton Interiors

Među oblacima

 

Nežne nijanse plave boje i mekani oblaci koji su obgrlili prostoriju, kao da dozivaju i obećavaju miran san. Tu je i udobna fotelja za čitanje bajki, smeštena pokraj šarmantne police u obliku drveta.

 

Eclipse Designs Inc.  Rhona Chartouni

Praktični dušeci

 

Soba ne mora posedovati standardne krevete – to će je zapravo učiniti još interesantnijom i primamljivijom deci. Velika drvena platforma može da primi dva dušeka, a služi i kao prostor za skladištenje. Iskorišćena je i visina prostorije, pa je treći dušek smešten na galeriju.

 

A! Emotional living & work

Neutralna prostorija kao prazno platno

 

Uredno organizovani kreveti na sprat mogu da prime četiri cimera, ali ostavljaju i dovoljno prostora za rad ili igru u centralnom delu sobe. Prirodni materijali i neutralne boje čine prostor prijatnim i prostranim, a mogu biti odlična podloga za upečatljive detalje koji će odraziti karakter i interesovanja četiri mlade osobe.

 

Moderna soba za devojčice

 

Samo dva upečatljiva detalja – moderan luster i neobične fotelje, dovoljni sa da pretvore ovu relativno običnu sobu u šik prostor namenjen za dve devojčice.

 

Denizen Design

Safari avantura

 

Mališani nemirnog duha uživaće u ovoj sobi jer im pruža brojne mogučnosti da budu aktivni – od penjanja i ljuljanja, pa do igranja na izdignutoj platformi. Tema je upotpunjena izborom boja, kao i životinjskim šarama i šapama koje se protežu po zidovima i plafonu.

 

 

Koloritna soba

 

Upečatljiva kombinacija jarkih boja, unikatan prostor za skladištenje igračaka i mural sa legendarnim Kartmenom, pružaju ovoj dečijoj sobi dinamičan i snažan karakter.

 

                    Pebble Design

Tropski raj

 

U ovoj sobi teško je mirovati. Opremljena ljuljkaškom, užetom i penjalicama, ona je kao stvorena za igru. Prostor između dva odvojena kreveta rezervisan je za još jedan vid zabave – igranje sa brojnim igračkama izloženim na policama.

 

Elena Babuškina

Šuma u sobi

 

Kada već ne možemo ići na kampovanje svaki dan, možemo šumu preseliti u sobu. Zašto da ne?  Okružite male kampere motivima iz prirode u vidu interesantnih tepiha, tapeta, posteljine i nezaobilaznih igračaka – šumskih životinja.

 

Izvor  KućaStil

Call Now Button